O CARTE IMPOTRIVA FRANCMASONERIEI DECLANSEAZA UN SCANDAL DE PROPORTII LA CLUJ

La sfarsitul acestei saptamani este programata la Cluj lansarea cartii "strategia diabolica a fortelor oculte pentru instaurarea noii ordini mondiale" .Autorul acesteia se numeste Nicolae Trofin are 27 de ani si este proaspat absolvent, cu nota 10, al Facultatii de Teologie din Cluj. desi mai sunt aproape 8 zile pana la lansarea oficiala a cartii, ea a declansat un adevarat scandal, clujenii, in ciuda pretului de 25.000 de lei, cumparand-o in draci. Nicolae Trofin a declarat in exclusivitate "Evenimentului Zilei" ca este prima lucrare de acest gen publicata de un reprezentant al bisericii Ortodoxe, dupa lucrarea mitropolitului Ardealului, Nicolae Balan, din anul 1937.

Trofin afirma ca din cauza acestei carti a fost batut in luna octombrie 1996 in plina strada si ca acum doua saptamani a fost convocat la sediul SRI Cluj, unde a fost amenintat si i s-a spus ca in Germania ar fi fost arestat pentru atitudine revizionista si antisemita. "Am fost anchetat de mai multe ori dar am refuzat sa dau o declaratie. apoi am fost la Arhiepiscopul Bartolomeu Anania care mi-a spus : -Da cine esti tu sa scrii asa ceva ? Cine te crezi ? Te crezi scriitor?". Nicolae Trofin considera ca Bartolomeu Anania merge pe linia francmasonica, in predicile lui putand fi lesne intuit acest lucru.

Cert este ca datorita acestui scandal, cartea lui Nicolae Trofin a devenit un best-seller la Cluj, fiind cumparata pe sub mana.(...)

Publicam in exclusivitate titlurile catorva capitole: "Evreii nu mai sunt popor ales", "Francmasoneria, creatia evreilor", "Comunismul - creatia francmasoneriei", " Comunismul - un pas catre noua ordine mondiala", "New Age - Satanizarea (creatia francmasoneriei)", "Rusia si noua ordine", " Anul francmasonic '89 - planuirea caderii lui Ceausescu", "Comunism -satanism".

Bogdan Eduard - Evenimentul; Zilei 1 iulie 1997